Ook Enzo Knol Mag Je Niet Zomaar Filmen – Blokkeert Wormerpranks Video

Enzo Knol
1

Een woedende Enzo Knol heeft de video van het YouTube-kanaal Wormerpranks laten blokkeren. Een drietal jongens waren afgelopen dinsdag met draaiende camera naar het appartement van Enzo Knol in Zeist gegaan.

Ondanks meerdere verzoeken van de vlogger om weg te gaan en zijn privacy te respecteren, bleven de jongens maar terug komen. Daarbij namen ze alles op. Ten slotte voelde de populaire YouTuber zich genoodzaakt om de politie erbij te halen.

1 van de jongens heeft ook even op het politiebureau gezeten.

Auteursrechtschending

De video die ze hiervan gisteren online zette is nu geblokkeerd. De tekst die je te zien krijgt als je naar de video van Wormerpranks gaat luidt: ‘Deze video bevat content van Divimove NL Managed, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd.’

Divimove is de zakelijke vertegenwoordiger van Enzo. Welke auteursrecht is hiermee geschonden? In de video was te horen dat 1 van de jongens van het YouTube-kanaal meende gewoon voor het appartement van Enzo te mogen staan en te filmen. Dat klopt niet.

Ze filmen Enzo op het parkeerterrein wat bij het appartementencomplex hoort. Op een prive-terrein mag je zoal niet filmen. Wel vanaf de openbare weg, maar daar stonden ze niet.

Zonder toestemming filmen

Een andere mogelijkheid is dat Enzo bezwaar kon maken omdat hij zonder toestemming gefilmd werd. Enzo kan via het zogenaamde portretrecht bezwaar maken tegen het gebruik van de beelden. De vlogger wordt gefilmd terwijl hij uitdrukkelijk vraagt of de betreffende jongen dat niet wil doen.

Nu wil dat niet zeggen dat je Enzo nooit mag filmen zonder zijn toestemming. Als hij gewoon op straat had gelopen en de jongens van Wormerpranks hadden hem gefilmd dan mag dat op zich wel, maar toch kan een bekende YouTuber als Enzo hier bezwaar tegen maken vanwege dat portretrecht en zijn recht op privacy. Vooral als hij nadelig in zo’n filmpje terecht komt.

Enzo kwaad maken scoort

Het mag duidelijk zijn dat de jongens van het YouTube-kanaal Enzo wilde filmen en zelfs kwaad maken omdat dit goed is voor het aantal views op hun filmpje. Ze begrepen best wel dat de populaire YouTuber niet wilde worden gestoord en zeker niet wilde worden gefilmd bij zijn privéadres.

Enzo die in het filmpje geërgerd minutenlang bezig is uit te leggen aan de jongens waarom hij niet wil worden gestoord heeft er natuurlijk geen belang bij om op deze manier te worden gefilmd. Als de jongens uiteindelijk weggaan komen ze echter voor de derde keer terug.

En dan is de maat vol voor Enzo die de politie erbij haalt.  Je hoort zelfs dat hij ze opbelt en de situatie uitlegt. In het filmpje hoorde je tevens een jongen zeggen (niet te zien omdat de camera op zwart ging maar wel het geluid bleef opnemen) dat de vlogger 1 van de treiteraars vasthoudt totdat de agent was gearriveerd. Dat heimelijk opnemen van gesprekken mag overigens niet en is zelfs strafbaar.

De vriend van de blonde YouTuber (Bas uit Assen) hield een ander vast en is tevens te horen op het filmpje.  Een lid van Wormerpranks zegt nog dat hij en zijn vrienden niet mogen worden vastgehouden door de vlogger, maar ook dat klopt niet. Iedereen mag een ander vasthouden totdat de politie het overneemt indien er sprake is van een strafbaar feit. Het filmen op privéterrein zonder toestemming is reden genoeg om iemand vast te houden,

YouTube hit

Waarschijnlijk wil de vlogger dit filmpje offline hebben omdat het reputatieschade zou veroorzaken en is zijn zakelijke vertegenwoordiger voor hem opgetreden.Ook zou een dergelijke video andere jonge YouTubers op een idee brengen vanwege het aantal views om de bekende YouTuber op te zoeken en uit te dagen. Want stel dat Enzo echt kwaad wordt en dat filmt, dan heb je meteen een YouTube-hit.

Voor het verwijderen van het filmpje is bij YouTube ook niet zoveel voor nodig. Alleen al als iemand (in dit geval Enzo Knol) zonder toestemming in beeld komt is dit al reden om de video op zwart te zetten.

Duimpjes omlaag

De video van Wormerpranks heeft 3.296 views gescoord voordat hij offline werd gehaald. Het had 126 duimpjes omhoog gekregen, maar 164 duimpjes omlaag. Zie ook: Enzo Knol meerdere keren lastiggevallen door Wormerpranks – belt politie! Foto: YouTube/Instagram

Foutje: ‘1 van de jongens heeft ook even op het politiebureau gezeten’ is niet juist. De motoragent heeft niemand meegenomen, wel id’s gecontroleerd, zelfs die van Enzo Knol, want de agent had geen idee wie dat was….

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
1
Milan en Enzo Knol Aan Top Op Trending

Milan Knol‘s disstrack over Gamemeneer is binnen een dag al op nummer 2 op trending beland. Nummer 1 staat op dit moment nog rapper Boef. Opmerkelijk: Enzo Knol had de tweede plek een dag eerder met zijn vlog ‘Schieten op iPhone X!’ maar heeft die dus moeten afstaan aan zijn grote …

Enzo Knol
1
100.000 Abonnees Voor Enzo Knol’s Tweede Kanaal

Enzo Knol is 1 april (geen grap) zijn nieuwe tweede kanaal van start gegaan met zijn eerste potje Fortnite. Daarnaast vertelt hij in een aparte video op datzelfde kanaal dat hij vanaf nu iedere dag om 17.00 een nieuwe gamevideo zal uploaden. Zijn grote eerste kanaal zal vanaf nu alleen …

Enzo Knol
1
Enzo Knol Opent Nieuw YouTube-kanaal

Onlangs vertelde Enzo Knol in zijn vlog dat er iets nieuws zat aan te komen, maar hij wilde nog niet zeggen wat het was. Inmiddels is er echter al een tipje van de sluier opgeheven: Enzo begint een nieuw YouTube-kanaal! Een twitteraar stuitte onlangs per toeval op dit geheime project. En …