Ook Enzo Knol Mag Je Niet Zomaar Filmen – Blokkeert Wormerpranks Video

Enzo Knol
1

Een woedende Enzo Knol heeft de video van het YouTube-kanaal Wormerpranks laten blokkeren. Een drietal jongens waren afgelopen dinsdag met draaiende camera naar het appartement van Enzo Knol in Zeist gegaan.

Ondanks meerdere verzoeken van de vlogger om weg te gaan en zijn privacy te respecteren, bleven de jongens maar terug komen. Daarbij namen ze alles op. Ten slotte voelde de populaire YouTuber zich genoodzaakt om de politie erbij te halen.

1 van de jongens heeft ook even op het politiebureau gezeten.

Auteursrechtschending

De video die ze hiervan gisteren online zette is nu geblokkeerd. De tekst die je te zien krijgt als je naar de video van Wormerpranks gaat luidt: ‘Deze video bevat content van Divimove NL Managed, die deze wegens auteursrechtschending heeft geblokkeerd.’

Divimove is de zakelijke vertegenwoordiger van Enzo. Welke auteursrecht is hiermee geschonden? In de video was te horen dat 1 van de jongens van het YouTube-kanaal meende gewoon voor het appartement van Enzo te mogen staan en te filmen. Dat klopt niet.

Ze filmen Enzo op het parkeerterrein wat bij het appartementencomplex hoort. Op een prive-terrein mag je zoal niet filmen. Wel vanaf de openbare weg, maar daar stonden ze niet.

Zonder toestemming filmen

Een andere mogelijkheid is dat Enzo bezwaar kon maken omdat hij zonder toestemming gefilmd werd. Enzo kan via het zogenaamde portretrecht bezwaar maken tegen het gebruik van de beelden. De vlogger wordt gefilmd terwijl hij uitdrukkelijk vraagt of de betreffende jongen dat niet wil doen.

Nu wil dat niet zeggen dat je Enzo nooit mag filmen zonder zijn toestemming. Als hij gewoon op straat had gelopen en de jongens van Wormerpranks hadden hem gefilmd dan mag dat op zich wel, maar toch kan een bekende YouTuber als Enzo hier bezwaar tegen maken vanwege dat portretrecht en zijn recht op privacy. Vooral als hij nadelig in zo’n filmpje terecht komt.

Enzo kwaad maken scoort

Het mag duidelijk zijn dat de jongens van het YouTube-kanaal Enzo wilde filmen en zelfs kwaad maken omdat dit goed is voor het aantal views op hun filmpje. Ze begrepen best wel dat de populaire YouTuber niet wilde worden gestoord en zeker niet wilde worden gefilmd bij zijn privéadres.

Enzo die in het filmpje geërgerd minutenlang bezig is uit te leggen aan de jongens waarom hij niet wil worden gestoord heeft er natuurlijk geen belang bij om op deze manier te worden gefilmd. Als de jongens uiteindelijk weggaan komen ze echter voor de derde keer terug.

En dan is de maat vol voor Enzo die de politie erbij haalt.  Je hoort zelfs dat hij ze opbelt en de situatie uitlegt. In het filmpje hoorde je tevens een jongen zeggen (niet te zien omdat de camera op zwart ging maar wel het geluid bleef opnemen) dat de vlogger 1 van de treiteraars vasthoudt totdat de agent was gearriveerd. Dat heimelijk opnemen van gesprekken mag overigens niet en is zelfs strafbaar.

De vriend van de blonde YouTuber (Bas uit Assen) hield een ander vast en is tevens te horen op het filmpje.  Een lid van Wormerpranks zegt nog dat hij en zijn vrienden niet mogen worden vastgehouden door de vlogger, maar ook dat klopt niet. Iedereen mag een ander vasthouden totdat de politie het overneemt indien er sprake is van een strafbaar feit. Het filmen op privéterrein zonder toestemming is reden genoeg om iemand vast te houden,

YouTube hit

Waarschijnlijk wil de vlogger dit filmpje offline hebben omdat het reputatieschade zou veroorzaken en is zijn zakelijke vertegenwoordiger voor hem opgetreden.Ook zou een dergelijke video andere jonge YouTubers op een idee brengen vanwege het aantal views om de bekende YouTuber op te zoeken en uit te dagen. Want stel dat Enzo echt kwaad wordt en dat filmt, dan heb je meteen een YouTube-hit.

Voor het verwijderen van het filmpje is bij YouTube ook niet zoveel voor nodig. Alleen al als iemand (in dit geval Enzo Knol) zonder toestemming in beeld komt is dit al reden om de video op zwart te zetten.

Duimpjes omlaag

De video van Wormerpranks heeft 3.296 views gescoord voordat hij offline werd gehaald. Het had 126 duimpjes omhoog gekregen, maar 164 duimpjes omlaag. Zie ook: Enzo Knol meerdere keren lastiggevallen door Wormerpranks – belt politie! Foto: YouTube/Instagram

Foutje: ‘1 van de jongens heeft ook even op het politiebureau gezeten’ is niet juist. De motoragent heeft niemand meegenomen, wel id’s gecontroleerd, zelfs die van Enzo Knol, want de agent had geen idee wie dat was….

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
Enzo Knol Verdrietig – Webshop Nog Steeds Offline

De webshop Knolower.nl is nog steeds offline en dat kan nog wel een tijdje duren voordat hij weer bereikbaar is. Eerder had Enzo Knol groots aangekondigd dat zijn nieuwe webshop op 28 februari online zou zijn. Dat gebeurde wel, maar ging helemaal mis. De site was onbereikbaar! Nu zou het …

Enzo Knol
Enzo Knol Start Podcast De Bennies Op Spotify

Wat een verrassing! Samen met zijn vrienden Noël Dekkers en Thijs start Enzo de podcast De Bennies. Vanaf 3 maart kan je die elke vrijdag op Spotify beluisteren. Dat ze wat samen van plan waren was al eerder duidelijk. De drie jongemannen waren een paar keer samen gaan lunchen met …

Enzo Knol
Enzo En Nathan Gouden Duo – Was Bijna Niet Doorgegaan

De wintervlogs van Enzo Knol trekken zoal veel de aandacht maar dit keer nog meer vanwege een speciale gast: YouTuber Nathan Vandergunst, ook wel bekend als Acid. De Belgische YouTube ster is al jaren een groot bewonderaar van Enzo en mocht eerder de blonde vlogger de weg wijzen in Brugge. …