Enzo Knol In De Cel

Misschien konden we het wel vermoeden, maar Enzo Knol was niet altijd een braaf jongetje geweest. Hij kwam zelfs meerdere keren in aanraking met de politie. Hij heeft zelfs een dag in de cel gezeten.

“Een rotjoch was ik,” zegt hij er zelf over. En hij verzekert de kijker daar absoluut niet trots op te zijn.

Enzo Knol 12 jaar oud. Foto: Youtube
Enzo Knol 12 jaar oud. Foto: Youtube

Die informatie zal je echter niet krijgen via zijn vlogs, maar wel via een Minecraft aflevering.

In Minecraft Survival 34 om precies te zijn, Een Heftig Verhaal. Daarin lijkt het welhaast dat hij zijn mond voorbij praat. In de volgende Minecraft speelt hij tegenover de Kerstman.

Die refereert nog aan die verhalen uit zijn vorige Minecraft aflevering. Het is duidelijk echter dat Enzo daar niet meer op terug wil komen en kapt het gesprek af. Wellicht heeft hij nu spijt ervan dit te hebben verteld.

Stoer doen

Wat heeft hij dan zowel uitgevreten? Bij het eerste voorbeeld wat hij geeft is Enzo iets van 13 of 14 jaar.

Hij woonde toen met zijn  broer Milan en moeder in Den Haag. Tijdens een visite in het Noorden des lands liep hij met een stel vriendjes buiten.

Enzo wilde stoer doen. Hij zag een auto staan en zonder dat hij het wist waarom rende hij ineens over het dak van de auto heen. Hij dacht dat behalve zijn vriendjes het niemand had gezien. Dat had hij mis.

Uit een kroeg vlakbij stormde een man van wel 2 meter groot naar buiten. De grond dreunde onder zijn voeten als de reus op hem afstormde. “Een terminator,” omschrijft Enzo hem.  De kwajongen zag meteen dat hij geen schijn van kans had om aan dit ontketende monster te ontsnappen.

De militair, zoals Enzo hem aanduidt, smeet de jongen tegen de grond en schreeuwde: “Ben je gek geworden, jij klootzak.” De auto was gelukkig niet van de militair – anders was het slechter met hem afgelopen – maar hij kende wel de eigenaar van de beschadigde auto.

Enzo werd mee gesleurd door de woedende reus naar de eigenaar van de auto. Wat het voor de blonde jongen nog pijnlijker maakte: het bleek een bejaard stel te zijn. Enzo huilde en de oude mensen vergaven het hem.

Maar niet de militair! Die wilde de politie erbij roepen. Er bleek ook een deuk in het dak van de auto te zitten. Dat was een duur geintje van Enzo. Kosten: 1300 euro.

Ik weet niet of hij hiervoor een taakstraf had gekregen – dat vertelt Enzo niet – maar voor het tweede incident wel.

Taakstraf voor Enzo

Dit was bij een school in Assen. Enzo had een putdeksel losgewrikt en sleepte het zware ding het dak op van een school. Daar viel het uit zijn handen. De loodzware putdeksel boorde zich door het dak.

Enzo smeerde hem. Het begon echter flink te regenen en door het gat dat de putdeksel in het dak had geslagen liep het hele klaslokaal eronder blank. Een flinke schade en de dader werd gepakt. Enzo kreeg hiervoor een taakstraf van de politie.

Enzo op de vlucht

In een andere Minecraft aflevering vertelt Enzo dat hij een keer op de vlucht is geslagen voor de politie. Zijn brommer was opgevoerd en hij reed 70 km per uur. Enzo was toen 16 jaar, schat hij in. Hij kreeg stopsignalen van de agent, maar de nuchtere Assenaar reed keihard door.

Uiteindelijk is hij toch vastgereden en kreeg flink op z’n donder. Enzo kwam er vanaf met een waarschuwing. De blonde Youtuber zegt dat hij in paniek was geraakt en daardoor gas gaf. Hij was nog nooit eerder in aanraking geweest met de politie, beweert Enzo nu. Dat valt te betwijfelen.

Ongetwijfeld heeft de jonge Enzo nog wel meer rottigheid uitgehaald. Vermoed dat een vriendje waar hij in Den Haag veel mee optrok, Kaj, daar nog wel wat over weet te vertellen. Ik denk echter dat Enzo daar geen behoefte meer aan heeft.

Enzo in de cel

Aanwijzing dat Enzo zelfs in de cel heeft doorgebracht dateert uit mei 2012. In een tweet vertelt hij hierover, maar ook dat het hem aan het denken heeft gezet. Toen was hij bijna 19 jaar, een jaar voor zijn Youtube avontuur begon.

Opmerkelijk. In Minecraft Survival 49 speelt hij samen met Kaj het spelletje Waar of Niet Waar. Enzo vertelt aan de Hagenees dat hij in de cel heeft gezeten. Kaj moet nu raden of dit verhaal klopt of gelogen is. Kaj, die de populaire Youtuber uit zijn jeugd nog kent, zegt van ja.

Enzo tot mijn verbazing schud zijn hoofd. Nee, zegt hij. Nooit in de cel gezeten. Onderstaande tweet lijkt mij Kaj juist gelijk te geven. Tenzij je “Vannacht nachtje op het bureau gezeten” letterlijk moet nemen.

Enzo in de bak. Foto: Twitter.
Enzo in de bak. Foto: Twitter.

In diezelfde Minecraft aflevering bekent de stoute jongen wel aanstekers bij Blokker te hebben gestolen. Wanneer dat delict heeft plaatsgevonden vertelt hij er niet bij.

Laatste vergrijp vertelt hij ons ook via Twitter. In augustus 2013 heeft ons boefje zwart gereden in het openbaar vervoer. Toen was hij al bekend als Youtuber. Fans reageren erop door de politie en de NS hierop te attenderen. Wellicht had dit leuke beelden voor zijn vlogs opgeleverd als hij was opgepakt.

Fans gen Enzo aan. Foto: Twitter.
Fans geven Enzo aan. Foto: Twitter.

 

Nette jongen

In zijn vlogs heb ik hem nog nooit echt rottigheid zien uithalen. Het enige stoute is het gooien met spullen in een supermarkt en een ballon van de V & D die hij in het voorbij gaan leegprikt. Meer is het niet.

Zoals Giel Beelen tijdens zijn radioshow terecht opmerkte: Enzo is een “nette jongen”. Geworden.

Minecraft “Een Heftig Verhaal”, met de onthulling dat hij vroeger een rotjoch was.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …