Enzo Knol Koopt Droomauto Van 207.972 Euro

Enzo Knol laat in zijn derde aflevering van Droom wel een heel bijzondere uitkomen. Namelijk zijn eigen en wat voor een! In deze speciale reeks video’s/vlogs laat hij dromen van kijkers werkelijkheid worden, maar in deze derde aflevering maakt hij zijn eigen droom waar.

De meest bekeken Nederlandse YouTuber heeft een Porsche Panamera 4s gekocht! En al snel duikt op social media de prjis hiervan op: 207.000 euro.

Het mag duidelijk zijn dat Enzo het dankzij zijn YouTube-succes zijn langgekoesterde wens kan laten uitkomen.

Zwarte Porsche

Twee jaar geleden ontkende de hardwerkende vlogger nog dat hij tonnen verdiende met zijn YouTube-succes. Inmiddels kan hij dat nu moeilijk ontkennen. Vorig jaar had hij samen met zijn vriendin Dee een appartement in Zeist gekocht van ruim 400.000 euro. En nu, een jaar later, is hij klaar voor zijn tweede grote aankoop: een zwarte Porsche die plaats biedt aan 4 mensen.

Zowel in de zeer goed ontvangen droomvlog (binnen 24 uur al meer dan 300.000 keer bekeken) als in zijn dagelijkse vlog neemt hij ons mee als hij de prachtige auto gaat ophalen bij de Porsche-dealer in Heteren.

Tranen van Enzo

Enzo is bijna tot tranen toe geroerd als hij de auto ziet en beseft dat die van hem is. Een vlog waarin hij ook nu weer de kijker helemaal meeneemt in zijn blijdschap. En natuurlijk laat hij ook zijn vrienden in Assen achter het stuur zitten en zijn moeder die wel van racemonsters houdt.

De vlogger wordt overstelpt met positieve reacties van kijkers die de dure auto hem gunnen. En uit onverwachte hoek komt een felicitatie. Beautyvlogger Vera Camilla twittert: ‘Mooie video Enzo, groot gelijk heb je. Geniet van je auto!’ Dat zal Enzo zeker doen. Bekijk de droomvlog op Enzo’s kanaal. Foto: Enzo Knol. Zie ook: Enzo Knol wel degelijk eigenaar van Porsche.

Beste B,

Je weet hopelijk dat Porsche onder Volkswagen AG (group) valt. Net zoals Audi. Enzo krijgt wel degelijk korting op zijn Porsche omdat het natuurlijk onder Volkswagen AG valt en hij maakt veel reclame voor Porsche.

De grootste Nederlandse DOMBO is Paul Goudsmit. In de KingAlert video van 14 mei weet Paul voor 90% zeker dat de Porsche van Enzo Knol geleased zou zijn.

Dombo Paul heeft het 100% mis. Het is geen lease auto. Nog via een leasemaatschappij, nog via fleetowner of derden eigenaar. De Porsche is op zaterdag 6 mei even voor 12 uur op naam van Enzo Knol gezet. Ofwel particulier. Enzo heeft daarvoor zijn eigen bankoverschrijving geregeld in eigen harde euro’s.

Mag blij zijn als videokanaal KingAlert de nek wordt omgedraaid. Fake nieuws is funest.

Wat wel kan is dat Enzo over een paar maanden zijn eigen prive auto verkoopt aan zijn eigen BV. Hier kunnen fiscale voordelen mee te behalen zijn.

Paul had beter al de auto’s van Hanni Hanna onder de loep kunnen nemen. Daar zit weinig particuliers aan. Hanna pingpongt regelmatig met deze auto’s van lease naar eigen bezit en dan weer naar lease (samen met zijn broer) Maar ja, daar hoor je Paul niet over. Logisch, Paul zit al tot zijn schouder erin. Hanni’s kanaal staat nagenoeg stil. Jan Willem (de politievlogger) stuift eerdaags voorbij de subscribers van KingAlert om daarna in volle vaart Hanni Hanna voorbij te zoeven en deze heren definitief te degraderen tot een YouTubekanaaltje. De clip van Hanna is maar matig bekeken.

Wat betreft B. Je bent te jong of je begrijpt de wereld nog niet zo goed. Als je een nieuwe auto koopt zonder inruil krijg je gemiddeld 6% korting. (range 4-10) . Door de globalisering welke gestart is begin jaren ’90 wilde elke merk zelfstandig groot zijn en groot blijven. Door de kredietcrisis en de opkomst van landen als China en India (concurrentie) heeft men (deels uit failissement of uit surseance van betaling) auto bedrijven gekocht en/of samengevoegd. Porsche is sinds eind 2005 een dochter onderneming van Volkswagen concern met een oplopend belang naar 75%. Waar zit hem dan de rest? Dat heeft de familie Porsche in haar bezit. Via constructies die te ingewikkeld zijn voor jonge gasten als jij.

(PS: auto inruilen is geen korting) een auto inruilen is altijd nadeliger dan zonder inruil een nieuwe auto kopen.

Allereerst; Je bent te jong of je begrijpt de wereld nog niet zo goed. Aan de hand van een tennaamstelling kun je niet weten of het lease is of niet. Ken je het fenomeen, private lease? Dan wordt een auto wel degelijk op eigen naam gezet maar kan het alsnog een leasebak zijn.

En Knol heeft trouwens ook geen BV.

Wat een nare en zure reacties. Enzo heeft dit gewoon verdiend. Hij heeft er keihard voor gewerkt. Dit had hij zelf ook nooit kunnen verwachten. Hij is met helemaal niets begonnen en kijk waar wij nu staat. Een beetje meer respect aub.

Het was geen verrassing dat Enzo een Porsche heeft aangeschaft. Zijn “kneedwerk” die hij vorig jaar al in gang zetten naar zijn kijkertjes toe heeft blijkbaar geholpen. Of toch niet? De aanschaf van de Mini door Dee viel niet in de smaak bij de meeste kijkertjes. Hier was namelijk nogal wat commentaar op.
Maar Enzo heeft het erg slim aangepakt. Zijn nieuwe Porsche heeft hij in zijn reguliere vlog “zakelijk” genoemd en kort gehouden. In zijn extra vlog “dromen” speelt hij nu zelf de hoofdrol. Erg slim gedaan om dit anders te verpakken en te tonen naar zijn kijkertjes toe. Het zal Enzo niet zijn om bij zijn auto de champagne eens flink uit te spugen.
Bij het kopen van een nieuwe auto zonder inruil krijg je altijd korting. Enzo zal hebben afgetikt op € 195K of € 200K. Wel zonde om € 18.000 aan afschrijving elk jaar door het putje te gooien. Tja, dat is “maar” 1,5 maand merchandise. Zijn statements die hij maakt in zijn Porsche dat hij alle liefde heeft en geeft voor zijn kijkertjes is soms wat twijfelachtig. Hoe gedraagt Enzo zich als zijn vlogcamera uit is? “Joeppie…. hoooooiiii… gas erop en knallen maar, lekker verdiend aan mijn fans?

De afschrijving op zo’n Panamera zal zeker de eerste paar jaar nog wel veel hoger zijn dan 18.000 euro. Er is zo 30, 40 of misschien wel 50K af in het eerste jaar. Je zou voor de grap eens moeten kijken op autoscout of marktplaats wat een Porsche Panamera van een paar maand oud kost. Daar is al zo 20K vanaf, en dan zien ze er nog gloednieuw uit en hebben ze slechts een paar duizend tot tienduizend kilometers gelopen.

Het klopt ook zeker dat je zonder inruil een mooie korting kan krijgen. Zelf dacht ik ook al aan een bedrag van om en na bij de 200K. Hiervoor had hij een Tiguan van 40K, die hij kreeg van Volkswagen. Wellicht is het zo dat volkswagen weer 40K heeft gesponsord en hij dus geen 200 maar 160K zelf heeft moeten betalen. Volkswagen trekt denk ik gewoon een budget uit van 20-30K per 2 of 3 jaar waar hij een auto voor mag uitkiezen. Na 2 of 3 jaar wordt de auto verkocht namens VW en de restwaarde is weer voor Volkswagen (20-30K erbij en er is weer 50K tot beschikking).

Verder ben ik het echt helemaal met je eens.

De afschrijving heb ik lineair genomen over een periode van 10 jaar. (Restwaarde € 20K als je de auto particulier verkoopt) Mag Bumper uberhaupt nog mee in de Porsche?

Waarom zou volkswagen hem korting geven? Hij mag dan wel ambassadeur voor de blauwe kaart zijn maar het is raar als volkswagen hem korting geeft terwijl hij een ander merk koopt. Ten tweede je krijgt niet zomaar een beetje korting als je een auto gaat kopen, dat doen niet veel bedrijven. Een auto inruilen is een ander verhaal maar als jij zonder auto aankomt zul je niet heel snel korting krijgen bij een bedrijf. Ik kan mij wel voorstellen dat Enzo korting heeft gekregen omdat hij nogal veel reclame heeft gemaakt over Porsche in zijn video.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enzo Knol
Enzo Knol Geraakt Door Kritiek Op Laatste Vlog – ´Zware Dagen´ – ‘Werd Afgelopen Dagen Even Teveel`

Het zit de vlogger Enzo Knol even niet mee. Geteisterd door rugpijn en de grote drukte rondom de verhuizing krijgt hij nu ook flink wat negatieve reacties op zijn laatste vlog ‘De mannen van Oranje krijgen training van Josef’. Hij geeft zogenaamd les aan Rutger en Akkamist. Het typetje dat …

Enzo Knol
Succes Voor Enzo Knol Na Rampweek

Het geluk lacht Enzo Knol weer toe, knolpower is nog lang niet uitgewerkt. Ondanks dat de media flink los ging op Enzo vanwege zijn reactie op een politieagent die hem staande hield, heeft de vlogger weer een mijlpaal in zijn carrière bereikt. De podcast De Bennies die Enzo samen met …

Enzo Knol
Media Valt Massaal Over Enzo Knol – Trending op Twitter

Enzo Knol en zijn vriendin Myron Koops zijn flink bekritiseerd door de media. Van het AD tot aan RTL Nieuws geven alle ruimte om de vlogger volledig af te branden. En vanavond zit Enzo bij talkshow van Beau. Het is niet alleen dat hij gepakt is met een snelheid van …