Enzo Knol Had Bijna Lamborghini Gekocht

Enzo Knol
4

In de vlog van YouTuber Don de Jong geeft Enzo leuke informatie weg die hij niet eerder had verteld. Vorig jaar heeft hij zijn Porsche Panamera ingeruild voor een Jeep Grand Cherokee Trackhawk, te koop vanaf 238.710 euro. Maar het had zomaar gekund dat hij voor de Lamborghini Urus was gegaan.

Don vraagt tijdens het autorijden in zijn supersnelle Jeep waarom hij uitgerekend voor deze Amerikaanse auto heeft gekozen en niet voor een Audi of BMW. Enzo antwoord dat hij eerst nog had gekeken bij Porsche voor een vierwielaandrijving , maar die type auto’s zie je erg vaak rondrijden. Enzo wilde wel iets speciaals hebben.

Uiteindelijk bleven er 2 SUV wagens over die hij graag wilde hebben. De eerste was de Lamborghini Urus waar hij afgelopen zomer een testrit mee had gemaakt. Waarom het toch niet die is geworden: de levertijd is minimaal een jaar! Die Italiaanse auto’s zijn zo populair dat er een wachttijd is.

De Jeep echter was meteen leverbaar. Nu overigens niet meer, want er waren slechts 6 Trackhack Jeeps beschikbaar voor de Nederlandse markt en Enzo had het geluk net op tijd zijn slag te slaan.

De Jeep leerde hij kennen bij een promotie van het merk in Oostenrijk. Zijn vriend Kaj van der Ree (3FM dj) had hem uitgenodigd om mee te gaan. Toen hij daar keihard kon racen in de peperdure Jeep was Enzo meteen verkocht. Met zijn Jeep heeft hij eens 289 kilometer per uur mee gereden. in Duitsland waar dat is toegestaan.

Ik weet gelukkig waar ik over praat. Maar met het feit dat auto’s die vanuit de auto van Enzo voorbij flitsen die mogelijk wel zich aan de snelheid houden kan je gemakkelijk opmaken dat er veel te hard wordt gereden. Zoals ik zei ze blurren de snelheid niet voor niks, omdat ze weten dat het te hard gaat.

Overigens gun ik Enzo alle plezier met zijn auto, hij heeft er overigens hard voor gewerkt. Ik weet zelf ook hoe het is om in een snelle auto te rijden, en ja in zo’n auto is de verleiding nou eenmaal groot om eens even lekker dat gas in te trappen, puur omdat hij het kan. Terugkomend op Enzo hij doet het in mijn ogen iets veel, wat dus het risico meebrengt dat hij vroeg of laat zijn rijbewijs kwijt raakt of misschien perongeluk brokken maakt. Heb wel gezien dat Bas of Enzo auto’s links voorbij schieten als ze in een tunnel even lekker de auto laten knallen, nou laat er net iemand zijn die naar rechts gaat en je zit er bovenop. Ik hoop dat ze zich een beetje bewust gaan worden van het feit dat het soms best wel gevaren met zich meebrengt. Het zijn beste jongens en leven het mooie leven, daar is helemaal niks mis mee, maar ik ben bang dat het vroeg of laat eens mis gaat.

Welkom in de wereld van het geld. Als je een snelle auto hebt en genoeg geld boeit het je allemaal een stuk minder. Politie kan er verder niet zoveel actie op ondernemen, totdat die op heten draad wordt gepakt.

Snap je probleem niet zo. Waarom zou die tegenover 12 jarige kinderen die toch nog lang geen auto mogen rijden, het goede voorbeeld moeten geven over het rijden. Mensen die mogen rijden zijn volwassen, en dan mag ik hopen dat Enzo Knol niet meer je referentiekader is voor wat wel en niet mag.

Hij heeft een dikke auto, laat ‘m er lekker van genieten. Er valt op beeld verder vrij weinig te ‘schatten’ hoe snel die rijd, want dat is op beeld toch totaal niet representatief. Denk dat het vaak vooral zo ‘hard’ lijkt door het geluid wat er uit komt. Maar hoog in de toeren zegt niet per defintie veel over je snelheid.

Ik had een keer bijna een paar gympen gekocht maar ging uiteindelijk toch voor sandalen zodat m’n zweetvoeten wat meer lucht kregen.

Je ziet overigens ook dat de snelheid die gereden wordt door Don is geblurred. Dit doen ze dus puur om geen BOEF praktijken te krijgen. Echter kan je gemakkelijk nog een schatting maken d.m.v tijd afstand te meten. Enzo is de laatste tijd veel aan het jakkeren en het zal mij niks verbazen dat hij soms dik 50km/h over de max toegestaande snelheid gaat, wat hem zijn rijbewijs zou kosten. Ik begrijp overigens niet dat er al niet actie ondernomen is door de Politie, gezien die vaak alles ook wel meekrijgen op internet. Maar het is wel wachten tot dat Enzo of een van de andere vrienden die soms met zijn auto rijden een ongeluk maken of het rijbewijs wordt afgepakt. En vooral als je zoveel kijkers hebt, moet je het goede voorbeeld geven. Ik snap dat het leuk is, maar dit is niet het goede voorbeeld geven.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
Enzo Knol Verdrietig – Webshop Nog Steeds Offline

De webshop Knolower.nl is nog steeds offline en dat kan nog wel een tijdje duren voordat hij weer bereikbaar is. Eerder had Enzo Knol groots aangekondigd dat zijn nieuwe webshop op 28 februari online zou zijn. Dat gebeurde wel, maar ging helemaal mis. De site was onbereikbaar! Nu zou het …

Enzo Knol
Enzo Knol Start Podcast De Bennies Op Spotify

Wat een verrassing! Samen met zijn vrienden Noël Dekkers en Thijs start Enzo de podcast De Bennies. Vanaf 3 maart kan je die elke vrijdag op Spotify beluisteren. Dat ze wat samen van plan waren was al eerder duidelijk. De drie jongemannen waren een paar keer samen gaan lunchen met …

Enzo Knol
Enzo En Nathan Gouden Duo – Was Bijna Niet Doorgegaan

De wintervlogs van Enzo Knol trekken zoal veel de aandacht maar dit keer nog meer vanwege een speciale gast: YouTuber Nathan Vandergunst, ook wel bekend als Acid. De Belgische YouTube ster is al jaren een groot bewonderaar van Enzo en mocht eerder de blonde vlogger de weg wijzen in Brugge. …