Enzo Geraakt Door Kritiek Op iPhone – Verdient Niets Aan Fanmeeting

Enzo Knol
10

enzo-knol

In de vlog van vandaag neemt Enzo de tijd om een misverstand recht te zetten. Nadat hij een video over zijn nieuwe iPhone 7 online had gezet kwam er veel kritiek dat hij aan het opscheppen was. Enzo lijkt daar behoorlijk mee in zijn maag te zitten.

Het was geen opschepperij, bijt hij van zich af. Hij was gewoon ontzettend blij dat hij als 1 van de eersten in Nederland zo’n mooie iPhone kreeg. En omdat Enzo vloggen als beroep heeft is het ook logisch dat hij zijn blijdschap met zijn kijkers deelt. Dat is dus iets anders als opschepperij.

Zijn boodschap: ik ben nog altijd de gewone Enzo die af en toe gek doet. That’s all!

Fanmeeting Enzo en Dee

Ook vertelt hij nog iets bijzonders. Enzo verdient niets aan de fanmeetings die hij en Dee houden. Daar rekent hij 15 euro per persoon voor, maar hij geeft aan hier niets aan te verdienen.

Enzo is wel een blij mens dat hij nu veel dingen kan kopen dankzij zijn YouTube-succes. 4 jaar geleden had hij zelfs nog schulden. Nu koopt hij iets niet ook al heeft hij het geld ervoor.

Het lijkt wel dat de vlogger vandaag een beetje uit zijn doen is. Aan het einde van de vlog wordt ook duidelijk waarom. Enzo heeft een blaasontsteking waardoor hij zich al de hele dag niet goed voelt. En het schijnt behoorlijk pijn te doen. Ook dat laat Enzo zien en niet om op te scheppen. Foto: YouTube.

Ik kan je vertellen dat Enzo Knol wel verdient aan de meeting, namelijk aan de artikelen die hij verkoopt tijdens de meetings. Indirect is het ook ter promotie van zijn persoon.

Eigenlijk is dit een soort nieuwssite aan het worden voor YouTube… Misschien kan je een app (laten) maken??? Lijkt mij echt super tof!!!

Enzo’s “cartalk” heeft mij een beetje verrast, maar ook begrijpelijk. Mensen kunnen slecht luisteren en slecht interpreteren wat hij zegt in de IPhone 7+ unboxing video. Hij geeft duidelijk aan (6.11 tot 6.20) dat hij dit soort betaalde reclame niet snel doet, maar voor deze mooie gratis IPhone 7+ (sponsord bij KPN, zie ook vlog 1144 fragment 18.47 – 18.52 wederom afgesproken met KPN) wilde hij een uitzondering maken. Ik kan mij dat voorstellen.

Het was voor mij in het begin meteen duidelijk dat hij op zijn eigen meetings niets verdient. (300x€15), minus (huur)- en bijkomende kosten en personeel is het geld foetsie. Alleen als veel van de 300 mensen per meeting merchandise kopen, houdt hij een beetje over. Maar daar is Enzo het niet om te doen. Zoals ik eerder schreef: Enzo heeft een strategie en een doel. Zijn meetings zijn commercieel gezien klantenbinding. De bezoekers op zijn meetings blijven geabonneerd. Dit soort klantenbinding gaat als volgt: Elke bezoeker van de meeting kent 10 vriendjes/vriendinnetjes die product “Enzo” bespreken en doorgeven. die 10 kennen weer 9 vriendjes/vriendinnetjes die dat ook doen, 8, 7, enz. tot 1. Dit legt een basis om zijn subscribers zo lang mogelijk vast te houden met de daarbij behorende views en uiteraard de daaruit voortvloeiende inkomsten. Voorbeeld: Casey Neistat (zie YouTube) doet niets anders.
Alleen Enzo’s “cartalk” heeft een andere inhoud dan dat hij verteld “dat hij niets verdient met zijn meetings”. Om zijn subscribers en views hoog te houden moet Enzo steeds op eieren lopen. Oorzaak is dat Enzo momenteel geld als water verdient (daar heeft hij 4 jaar geleden alleen maar van kunnen dromen). Dus elke luxe investering/uitgave welke hij prive doet, kan mogelijk verkeerd vallen bij zijn (jonge) kijkertjes met als gevolg mogelijke afname van het aantal subscribers en views en uiteraard bang voor afwaardering van het product “Enzo” (Knolpower). Waar in Amerika een YouTube ster gerust een auto van 1 miljoen dollar koopt en de YT kijkers dit alleen maar fantastisch vinden is ons cultuurtje in Nederland toch wat anders. Enzo heeft zin in een Porsche en/of andere (grote) uitgave, maar is bang om zijn hoofd te stoten bij zijn fans. Hij probeert door middel van zijn “cartalk” zijn kijkertjes te kneden dat bijvoorbeeld een Porsche aanschaffen toch moet kunnen. Op zich niets mis mee. Alleen hij verraste mij dat hij er op deze wijze over begon. Het op deze manier op eieren moeten lopen valt hem soms wel zwaar (vind hij niet gemakkelijk), dat merk je in zijn “cartalk”.

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enzo Knol
Ophef Over Definitief Vertrek Van Sok De Poes Uit Huize Knol – Enzo Knol Kwaad Om Negatieve Reacties

Enzo Knol heeft op Instagram duidelijkheid gegeven wat er nu met Sok de Poes gebeurt. De schuwe kat is al lange tijd bij de ouders van Myron en zal daar ook blijven. Hij zal dus niet meer terugkeren naar Zeist. De reden: Enzo en Myron zijn vaak weg van huis …

Enzo Knol
Enzo Knol Bijna Gepakt In Het Jachtseizoen – Dikste Aflevering Ooit!!!

Enzo Knol heeft eindelijk meegedaan met Het Jachtseizoen, maar hoe de opnames voor de vlogger zijn verlopen, daar moeten we nog even op wachten tot eind oktober. Toch is er iets uitgelekt! Enzo Knol is aan het begin van de opnames bijna gepakt door Giel de Winter! Als dat was …

Enzo Knol
Enzo Knol Betrapt Bij Opnames Van StukTV’s Jachtseizoen

Enzo Knol is donderdag op de foto gegaan met een fan. Niets bijzonders behalve dat Enzo een orange outfit aanhad, de kleur die precies overeenkomt met de kleding die deelnemers aan Het Jachtseizoen aanhebben. Je kan nog net op de foto zien dat hij staat voor het huis van Chahid …