EenHoornJoost Opvolger Enzo Knol?

Youtube
1
Eenhoornjoost in een herkenbare outfit. Foto: YouTube
Zal Eenhoornjoost net zo groot worden als Enzo Knol? Foto: YouTube

Wat een frisse en gekke vlogs kan Joost (Eenhoornjoost) maken! De 5 vlogs die hij in Rome heeft opgenomen zijn een beetje knetter, zoals je van Joost mag verwachten. Het is een beetje klooien, een beetje raar doen en af een toe zie je wat flitsen van de Romeinse stad. Het decor doet er eigenlijk niet toe. Het had wat dat betreft net zo goed Urk kunnen zijn.

Het helpt ook dat zijn vrienden waar hij mee optrekt geen bezwaar hebben om gefilmd te worden. Meestal is er altijd wel iemand die niet wil of dat de schoolleiding daartegen is. Vloggen op school lijkt me zoal heel erg moeilijk vanwege privacy. Zijn leraren bang om te kijk te worden gezet op YouTube? Joost filmt gewoon en alles is prima.

Zijn laatste vlog over Rome eindigt wel iets serieuzer. Joost is weggestuurd door de begeleiders van zijn school. Hij is het er niet mee eens. De YouTuber had alcohol op zijn hotelkamer gedronken en dat was verboden. Maar ook andere jongens hadden van de verboden vruchten gesnoept. Alleen Joost werd echter het paradijs uitgeschopt.

Eerder had de Fries al zijn leraren geërgerd door zijn negatieve commentaren op Rome. Begrijpelijk, die ouwe vervallen gebouwen hebben die luie Romeinen nog steeds niet opgeruimd. Voor zijn ongezouten meningen had hij ook een waarschuwing gekregen. Helaas de YouTube-roem kon hem niet beschermen en hij moest alleen terug naar Nederland.

Boekdag

Hiervoor heeft hij ook gevlogd maar dan noemt hij het Boekdag, o.a. over de DYTG. Hij vlogt door een gekleurde bril zodat je een verslag krijgt dat geen filmer eerder van dit evenement gemaakt heeft. Korte fragmenten van die dag versneden met rare beelden als Joost met een paardenkop en de voice-over van hem met zijn slome stem die licht spottend maar-ook-weer-net-niet commentaar geeft op het gebeuren. Lekker snel gemonteerd en werkelijk geen pijl op te trekken.

Want waar zit je eigenlijk naar te kijken? Het is geen parodie, geen satire, geen dijenkletser, geen pranks, het is gewoon Joost-humor.

Zijn video’s stralen vrolijkheid uit en gekkigheid, net zoals dat het levensmotto is van Enzo in zijn vlogs. Joost is zonder meer een verrijking voor YouTube en een bijzondere vlogger die met geen ander te vergelijken is. Met zijn stijgende populariteit – sommige video’s zijn meer dan 100.000 keer bekeken – lijkt hij misschien wel de opvolger van Enzo Knol te kunnen worden. Daarvoor zal hij dan wel meer moeten vloggen. Dat kan allemaal nog komen.

YouTube-leven

Eenhoornjoost is bijna 4 jaar jonger dan de geboren Drent en lijkt helemaal verslaafd aan het YouTube-leven: zo veel mogelijk aanwezig zijn met filmpjes die allemaal zeer professioneel overkomen. En zelf lijkt hij ook er alles aan te doen om aan de top te komen.

Joost aka Eenhoornjoost.  Foto: YouTube.
Joost aka Eenhoornjoost. Foto: YouTube.

Zijn samenwerking met andere YouTubesterren als Kaj, Cinemates en het opduiken in de vlogs van Enzo zullen hem de komende tijd opstuwen tot grote hoogte. Maar wat wil hijzelf? Als je tot de absolute top wil behoren en zelfs je beroep ervan wil maken dan moet je er 100% voor willen gaan. YouTube kent geen uit-knop.

Joost heeft het talent ervoor, nu nog de laatste stap. 7 dagen in de week bezig met de videodienst en Eenhoornjoost zal het maken. Zolang hij maar gek blijft doen. Dus die paardenkop moet Joost zeker nog niet wegdoen. Zie ook Hot or Not: YouTuber Joost.

In de video waarin hij vertelde dat hij in zijn onderbroek op RTL Late Night te zien was zei hij: “Dit is het begin van iets. moois”.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …