Dylan Haegens – Youtube ster

Dylan Haegens
Dylan Haegens
35

De Limburgse Dylan Haegens is geboren in 1992 en verdiend zijn geld met Youtube filmpjes maken. En dat doet hij op een zeer professionele manier. Vooral de top 10 video’s zijn zeer populair en halen met gemak meer dan een half miljoen views per aflevering. In 2018 is zijn eerste echte bioscoopfilm uitgebracht: De film van Dylan Haegens

Op deze site: Dylan Haegens scoort met eigen film – welke YouTuber volgt?

Vriendin Marit Brugman heeft een autobiografisch boek uitgebracht: Friet in de kliniek, te koop bij Bol.com voor € 12,50. Bij RTL Late Night waren Dylan en zij te gast (26 april). Marit vertelde lange tijd anorexia te hebben gehad. De opbrengst van haar boek gaat naar een goed doel.

1 miljoen abonnees

De YouTuber heeft begin januari 2017 de 1 miljoen abonnees op zijn kanaal bereikt (inmiddels in 2018 doorgegroeid naar 1,4 miljoen)! Daarmee is hij dan de derde Nederlandstalige YouTuber met deze bijzondere ‘miljonairs’ status. Een jaar eerder was Enzo Knol de eerste, een paar maanden later lukte het StukTV. En dan nu is het ook Dylan gelukt om die mijlpaal te bereiken!

1 keer per week komt er een filmpje op zijn kanaal die elke keer moeiteloos de trendinglijst van YouTube weet te halen.

Hij maakt ze samen met Teun Peters (cameraman) en Rick Vermeulen (design en animaties). Zijn vriendin Marit Brugman helpt hem mee met de productie en scripts schrijven.

Op zijn tweede YouTube-kanaal Dylan Haegens 2 kan je 2 keer per week filmpjes verwachten die meer van persoonlijke aard zijn.

Dylan’s webshop

Inmiddels heeft hij ook zijn eigen mok op de markt gebracht en is hij gestart met de verkoop van allerhande spullen in zijn webshop, zoals schoolagenda’s en T-shirts. Eerder was er al een Dylan Haegens mok te koop bij Jamin.

Dylan is tevens bekend vanwege zijn medewerking aan de Marokaan geeft rijles video’s van Mertabi. Ook heeft hij eerder meegewerkt aan videos van Milan Knol. Gerucht: volgens KingAlert zouden die twee (hij en Milan) later ruzie krijgen vanwege een vriendinnetje. Daarom zouden ze ook nooit meer wat met elkaar opnemen.

Op Linkedin noemt hij zichzelf artiest en cultureel ondernemer.

Vriendin Marit Brugman

Vanaf juni 2015 heeft Dylan zijn eigen kantoor in het centrum van Venray voor een jaar. Zijn vriendin Marit Brugman heeft inmiddels ook de smaak te pakken en is haar eigen YouTube-kanaal begonnen: Marit tussen de mannen.

Opmerkelijk: tijdens Serious Request kerst 2016 mag hij de opbrengt van zijn Tosti-tour (ruim 3300 euro) in het Glazen Huis aanbieden. Daar is ook Mark Rutte aanwezig. De minister-president kent Dylan niet. YouTubers die hij wel kent zijn YousToub (!) en Enzo Knol. De Limburger legt aan de baas van Nederland uit dat hij geen vlogger is, maar sketches maakt.

Allereerste filmpje Dylan

In 2009 begon zijn Youtube carrière toen hij nog bij zijn ouders in Venray woonde. Dylan’s allereerste filmpje was een parodie op Tellsell die hij samen met zijn vriendje Teun opnam. Onder de naam Dutchvlog nam hij vaak op met een zonnebril omdat hij toch een beetje bang was om herkend te worden.

Nu bewoont hij een eigen appartement met zijn vriendin. Eerder nam hij daar alle video’s op, maar ondertussen heeft hij ook een aparte werkruimte in Venray tot zijn beschikking voor het opnemen en bewerken van zijn filmwerk.

Milkshakevlogs

Samen met Mertabi nam hij iedere dinsdag de Milkshakevlogs op. In een auto reden ze naar de McDonald’s toe, terwijl ze alles bespraken van de afgelopen week. Youtube pagina met alle Milkshakevlogs.

Het geld dat hij verdiend met Youtube en reclamewerk maken spendeert Dylan aan nieuwe apparatuur om zo nog betere filmpjes te kunnen maken. Daarnaast reist hij graag en heeft al een collectie opgebouwd van honderden speelfilms.

Hij doet niet aan illegaal downloaden. Daarmee wil hij respect tonen voor de filmmakers waarvan velen het geld ook hard nodig hebben om hun werk te kunnen blijven doen.

Het Dylan Haegens Youtube kanaal is gestart in 2010. In december 2014 maakt hij op Twitter bekend meer dan 250.000 abonnees te hebben bereikt. Dan zijn z’n filmpjes al ruim 25 miljoen keer bekeken. In 2015 stoomt hij door naar de 400.000 abonnees voor zijn hoofdkanaal. En 2017 zijn er welgeteld 1 miljoen abonnees!

Naar bed met Dylan Haegens

Op dit kanaal kan je niet alleen grappige filmpjes vinden, maar ook de serie ‘Naar bed met’. Afgekeken van een bekend RTL programma trekt hij op met bekende Youtubers. Ook overnacht hij bij hen. In dit filmpje in deze reeks gaat hij op bezoek bij Cinemates.

Top 10 filmpjes

De populairste filmpjes op zijn kanaal zijn die waarin hij een top 10 heeft samengesteld van de meest raarste onderwerpen. Van de 10 domste fitness apparaten tot de 10 gekste verzekeringen. Bij onderstaande filmpje heeft hij een lijst met de 10 raarste verslavingen opgesteld. Alle top 10 op Youtube.

Dylan Haegens heeft de opleiding ‘Artiest en cultureel ondernemer’ gevolgd, een soort van  theateropleiding. Foto: Instagram.

Dylan op Facebook, Instagram, Twitter, Website Dylan Haegens

Interview uit 2012 met Scholieren.com

Lees ook: Dylan Haegens komt met eigen schoolagenda.
Dylan Haegens presenteert mok.

35 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dylan Haegens
Dylan Hagens Geeft de Gouden 1 Miljoen Playbutton Weg

Opmerkelijk: Dylan Haegens gaat zijn gouden playbutton weggeven aan een volger. Het gaat om de gouden playbutton die iedere YouTuber krijgt als hij of zij de 1 miljoen abonnees heeft gehaald. Dylan kreeg die voor zijn hoofdkanaal, maar nu wil hij de 1 miljoen abonnees ook behalen voor zijn tweede …

Dylan Haegens
25
Dylan Haengens Vindt Dat Kaj van der Ree Maar Beter Kan Wegblijven – En: “Kaj Zit Er Doorheen!”

Dylan Haegens is de eerste bekende YouTuber die zich uitspreekt over Kaj van der Ree. Kaj is per direct ontslagen bij zowel de publieke omroep BNN/VARA als bij RTL toen bleek dat hij naaktfoto’s vroeg aan minderjarige meisjes. De YouTuber: “Ik weet niet of hij nog ooit aan de bak …

Dylan Haegens
24
Dylan Haegens De Mist In Met Ontblote Marit

Dylan Haegens heeft via Instastories laten zien dat zijn laatste video bestaft is door YouTube. De video ‘Gênante schoolmomenten’ vertoont in de thumbnail zijn vriendin Marit met ontblote borsten! Die zijn weliswaar met dollartekens aan het oog onttrokken, maar ironisch genoeg is YouTube daar niet van gediend en heeft het …