Dylan Haegens Weer Kwaad Over Beschuldiging Sluikreclame

Dylan Haegens
1

Dylan Haegens kan je met twee dingen kwaad maken: zeggen dat Dylan een vlogger is en dat YouTubers zich massaal schuldig maken aan sluikreclame. Dat is reclame voor een product zonder dat je dat duidelijk aan je kijkers vermeld.

Het Commissariaat voor de Media heeft onderzoek hiernaar gedaan bij de 20 populairste YouTubers. Conclusie:75% van deze videomakers hebben reclame gemaakt zonder dit te vermelden. Dylan is het hier niet mee eens. Hij heeft zelf onderzoek gedaan en kan zich niet voorstellen dat hier iets van klopt.

Dylan vlogger?

Leuk. De populaire Limburger wordt hierover geïnterviewd door Radio 1. De interviewer maakt meteen al een pijnlijke fout met zijn eerste vraag aan Dylan over zijn populariteit: ‘Want hoeveel mensen kijken naar jouw VLOGS?’

Vlogs en Dylan? De YouTuber reageert daar niet op. Dylan geeft verder in het interview wel toe dat videos worden gesponsord, maar absoluut niet zoveel als de Commissariaat beweerd.

Quaker voor Gio

Gio Latooy laat zich overigens wel vaak sponsoren. Aan elke reis die hij maakt zit wel een sponsor aan vast. Nu is zijn afbeelding zelfs gebruikt bij Quaker Cruesli en kan je een ontbijtje met hem winnen. Enzo Knol maakte onlangs overduidelijk reclame voor Sony Bluetooth Speakers.

Sony speakers voor Enzo

Toen hij onlangs weer op wintersport ging kwamen meerdere keren heel duidelijk de rode Sony speakers in beeld. Hij hield het zelfs in zijn hand terwijl hij al snowboardend de besneeuwde helling in Oostenrijk afsnelde. Niet erg handig, maar wel voor Sony die tevens de vlogcamera van Knol sponsort.

Dat het gesponsord is vertelde de vlogger echter niet. Het filmpje dat zijn vriend Pim maakte, daar verschijnt wel in beeld dat die hele trip betaald werd door onder andere Sony.

Maar is dat erg, reclame maken voor iets zonder dat erbij te vertellen? De Commissariaat is tegen sluikreclame, maar hoe bewijs je dat het reclame is? Als een YouTuber een vlog opneemt en boodschappen doet bij Jumbo, moet ik dan aannemen dat dit gesponsord is? Juist vlogs geven het dagelijkse leven weer. Dus je ziet Enzo geregeld naar een bepaalde supermarkt gaan en koffie drinken, hoewel dit niet gesponsord is.

En waarom pak je niet de adverteerders aan? Is dat niet effectiever dan de vloggers hiervoor te bestraffen?

Sponsor van Dylan

Let op: niks mis met sponsoring van YouTubers. Het stelt ze in staat om fulltime te werken aan goede filmpjes. Dylan Haegens had in een interview vertelt dat de inkomsten van YouTube zelf onvoldoende zijn om zijn team te betalen. Sponsoring is noodzakelijk voor de content creators om hun werk te blijven doen. Zie ook: Dylan Haegens woedend op media. Foto: YouTube.

Paultje schiet in zijn KingAlert video van 20 april uit zijn slof. Gut, meneertje Goudsmit is zelf bang geen inkomsten meer te krijgen. Op het laatst roept hij uit dat hij zeer geirriteerd is maar hij weet niet waarom. Dat hersencellen bij Paul Goudsmit snel afsterven is iedereen wel bekend, maar zo snel (in 11.49 min.) hahaha…

Er wordt best veel (sluik) reclame gemaakt in filmpjes op YouTube. Van de grote tot en met de middelgrote YouTubers. Paul aait weer eens over zijn eigen bolletje en dat van zijn eigen YouTube vriendjes. Het meest irritant is de reclame vooraf of tijdens het kijken naar een YouTube video. Dat wordt door niemand ergens genoemd. Alcohol reclame, dure auto’s etc. en dat voor een doelgroep die daar niet eens aan toe is.

De Grotere en de grootste YouTube kanalen worden dagelijks overspoeld met aanvragen van (grote) fabrikanten/producenten. Logisch, dat er (selectief) wordt toegehapt om hieraan mee te doen. Het zijn harde euro’s. kijk naar EnzoKnol. Enzo krijgt goed betaald van Sony Camera’s co. Zo’n fabrikant ziet gelegenheid om met ruim 1 miljoen views per dag haar product aan te prijzen. Als 3% van de terugkomende kijkers een (vlog)camera van Sony aanschaft is dat een extra afzet kanaal van 30.000 stuks x € 500,00 voor een camera maakt een extra omzet van € 15.000.000 . Daar kan Knollie best wel € 15.000 voor krijgen. Daarnaast is zijn equipment volkomen gratis inclusief reparaties. Zo ook Enzo en KPN (+/- € 10.000), Enzo en Bosch (+/- € 5.000) Enzo en Sony Speakers Co. (+/- € 15.000) etc. Dat hij bij zijn broer Milan langs gaat op een vakantiepark is ook betaald. (Zie ook dat zij samen al eens eerder een campagne voor deze vakantiepark organisatie heeft gedaan) Enzo grabbelt voor al deze campagnes minstens € 80.000 per jaar bij elkaar.

Nogmaals Enzo verdient bakken met geld. Daarnaast loopt zijn merchandise nog steeds als een speer! Menig YouTuber is best wel jaloers op Enzo. Zijn netto opbrengst merchandise voor aftrek van belastingen wordt inmiddels geschat op minstens € 140.000 per jaar.

Het totaal aantal video views tot op heden (voor het gemak met rekenen afgerond) bedraagt 1.150.000.000 views. CPM € 1,20 en even 4 jaar actief van gemaakt, maakt een inkomsten op zijn views van bruto € 345.000 per jaar.

Inkomen op jaarbasis:
Views : € 345.000 (hier gaat nog inkomstenbelasting van af)
Merchandise : € 140.000 (hier gaat nog inkomstenbelasting van af)
Campagnes: : € 80.000 (hier gaat nog inkomstenbelasting van af)

Totaal: € 565.000 bruto per jaar.

Enzo heeft het in zijn laatste vlog over dromen laten uitkomen. Wel jammer dat hij zijn belofte naar zijn fans toe niet nakomt om alle provincies aan te doen met zijn Enzo Knol toer en een fan meeting in Belgie. Laat een droom van een fan dan ook uitkomen om je aan deze belofte te houden, ondanks dat de kaartjes maar beperkt zijn tot 300 stuks per meeting.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Dylan Haegens
Dylan Hagens Geeft de Gouden 1 Miljoen Playbutton Weg

Opmerkelijk: Dylan Haegens gaat zijn gouden playbutton weggeven aan een volger. Het gaat om de gouden playbutton die iedere YouTuber krijgt als hij of zij de 1 miljoen abonnees heeft gehaald. Dylan kreeg die voor zijn hoofdkanaal, maar nu wil hij de 1 miljoen abonnees ook behalen voor zijn tweede …

Dylan Haegens
25
Dylan Haengens Vindt Dat Kaj van der Ree Maar Beter Kan Wegblijven – En: “Kaj Zit Er Doorheen!”

Dylan Haegens is de eerste bekende YouTuber die zich uitspreekt over Kaj van der Ree. Kaj is per direct ontslagen bij zowel de publieke omroep BNN/VARA als bij RTL toen bleek dat hij naaktfoto’s vroeg aan minderjarige meisjes. De YouTuber: “Ik weet niet of hij nog ooit aan de bak …

Dylan Haegens
24
Dylan Haegens De Mist In Met Ontblote Marit

Dylan Haegens heeft via Instastories laten zien dat zijn laatste video bestaft is door YouTube. De video ‘Gênante schoolmomenten’ vertoont in de thumbnail zijn vriendin Marit met ontblote borsten! Die zijn weliswaar met dollartekens aan het oog onttrokken, maar ironisch genoeg is YouTube daar niet van gediend en heeft het …