DutchTuber Stopt Met DutchTuber – Job Wil Weer Lief Worden

DutchTuber
DutchTuber
3

DutchTuber heeft in een wel erg lange video van meer dan 33 minuten afscheid genomen van zijn slechte ik. Hij stopt met de DutchtTuber die we hem het afgelopen tijd hebben leren kennen als agressief en een nepper.

In ‘De waardheid achter DutchtTuber’ vertelt de nu 17-jarige succesvolle YouTuber hoe hij verworden is van braafste YouTuber van Nederland naar de maker van agressieve video’s met bloed en negatief doen naar andere YouTubers.

DutchTuber biedt excuses aan

De Harderwijker vertelt openhartig waar het is misgegaan en biedt zelfs zijn excuses aan aan de kijkers voor zijn gedrag.

Waar ging het mis? Job ging acteren dat hij slecht was, maar verloor zichzelf in zijn rol van agressief mannetje. Hij vergat het verschil tussen zijn nepvideo’s en het echte leven. En daar heeft hij nu spijt van.

Hij wilde altijd al apart zijn, anders dan de andere YouTubers, en dat is hem zeker gelukt. Toen hij begon in 2012 met zijn kanaal DoeMaarGamen was hij de snelst pratende YouTuber van Nederland.

Dark side van Job

Daarna veranderde hij zijn naam van DoemaarGamen in DutchTuber en ging hij acteren dat hij ruizes had. De ‘dark side’ zoals hij het zelf noemt nam echter zijn echte leven helemaal over.

Hij vergat de switch te maken van de acteur zoals hij zichzelf zag naar de aardige jongen die hij altijd al was geweest. Ook het halen van veel views en publiciteit was zijn doel geworden.

Zakgeld

Job benadrukt dat het nooit om het geld te doen is geweest. Hij onthult dat zijn inkomsten uit zijn YouTube werk worden beheerd door zijn grootouders. Hij moet zelf vragen aan hen als hij geld nodig heeft.

Maar Job wil nu afscheid nemen van die slechte DutchTuber en weer video’s maken voor zijn plezier. Het gaat hem erom weer filmpjes te maken omdat hij het leuk vindt, niet om trending te worden.

Dus Armoo moet iemand anders vinden om in elkaar te slaan?

Ha, die Job,
Switch na switch. Het zal mij benieuwen. Hij geeft wel aan (vanaf 27.15 min.) dat hij toch er mee doorgaat. Wordt dus een mengelmoes content. Ik volg Job nu 11 maanden en mij is meteen opgevallen dat hij voor zijn LEEFTIJD: – snel en duidelijk kan praten (articuleren) – zijn mimiek doeltreffend en snel kan veranderen – acteer- en regisseer talent bezit – een natuurlijke houding aanneemt, zonder geforceerd over te komen en wel degelijk het verschil weet tussen fictie en werkelijkheid.

De laatste maanden vond ik zijn content ver beneden de maat. Het had minder agressief en geweldadig gemogen. Vermaken (zoals hij zelf zegt: entertainen) daar is niets mis mee. Maar als hij in de publieke belangstelling staat, zal hij toch niet alleen aan geschreven maar ook aan ongeschreven regels dienen te houden afgestemd op zijn doelgroep.

Dat hij gestopt is met school, vind ik geen goed idee! Job, vervolg je school, opleiding of studie. Niets is zo veranderlijk als business creeeren op het World Wide Web in combinatie met je kijkers (klanten). (bewust niet gekozen voor de term YouTube, omdat het te bezien valt of YouTube over 10 jaar “in zijn huidige vorm” nog bestaat. Denk maar aan bijvoorbeeld Hyves en andere wereldwijde tijdelijke internethypes) in. Zoals gezegd qua acteer talent en acteer inzicht score je bovengemiddeld. Jouw oudere foute “www vriendjes” uit Almere met wel een hele grote mond en onbeschoft gedrag komen daar niet eens bij in de buurt. Meer dan een grote tip: laat ze varen !

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DutchTuber
7
Dutchtuber Koopt Peperdure Rolex Horloge

Job aka Dutchtuber heeft een hoop geld los kunnen krijgen van zijn grootouders. Die beheren zijn YouTube-geld voor hem zodat hij er geen domme dingen mee doet. Met zijn zuurverdiende YouTube geld heeft hij een peperdure Rolex horloge gekocht. Volgens hem een echte, geen namaak van ali express. Rolex Submariner Hij …

DoeMaarGamen en David Harms
DutchTuber
1
DutchTuber Slaat Oude YouTuber In Elkaar

Job (DoeMaarGamen) schopt ‘oude YouTuber’ David Harms he-le-maal in elkaar. Nou ja, David houdt zich eigenlijk verbazend goed stand onder de getrainde klappen van DoeMaarGamen aka DutchTuber. Het is juist Job die aan het einde van de video afgepeigerd naast David op zijn benen staat! Job mag dan wel een …