DusDavidGames – David Harms Ziek van Youtube

David Harms van DusDavidGames was opnieuw begonnen in juli 2014 met zijn dagelijks leven te filmen. De beroepsgamer had dit al eerder gedaan, maar was daar op een gegeven moment mee opgehouden. Geen idee waarom, maar gelukkig was hij weer back in business.

David met medevlogger Enzo. Foto: Youtube.
David met medevlogger Enzo. Foto: Youtube.

Opmerkelijk: in zijn eersteling zegt hij dat er maar liefst 10 vlogs worden opgenomen alvorens dat hij deze eerste upload naar zijn kanaal. Zijn vlogs zullen dan iets van 10 dagen achter lopen. Voor de actualiteit hoef je het dus niet bij te houden.

Na 17 vlogs houdt hij het alweer voor gezien. Wat is daar van de reden? Zijn het gezondheidsklachten? Zijn videos zijn weliswaar niet altijd episch, maar dat kan ook niet als je het echt 7 dagen per week wilt volhouden.

Je ziet wel vaker dat bekende gamers ook vlogs erbij doen. Want ja, hoe moeilijk kan het zijn, dat vloggen? David heeft echter al eerder op zijn gamekanaal vlogs geüpload. Hij weet uit eigen ervaring dat het altijd een uitdaging is volledige openheid te geven over je privé leven. En om je leven 7 dagen in de week te blijven filmen.

Natuurlijk, je vlog moet ook onderhoudend zijn. Ook dat lijkt lastiger te zijn dan op het eerste gezicht lijkt. David is het zeker gelukt met zijn vlotte babbel prima video’s te maken.

Wat hem ook helpt is dat hij veel contacten met andere Youtubers heeft en dat alleen al kan het waard maken om zijn vlogs te volgen. Als hij het had volgehouden.

David gaat een zwembad kopen samen met 2 mede-Youtubers.

Youtubers

Positief: Als David mede-Youtubers interviewt worden er een spervuur van vragen op zijn collega’s afgevuurd. Dat maakt dat degenen die in beeld komen zich niet echt op hun gemak voelen. Voor ons is dat weer leuk om naar te kijken.

Behaarde David

Persoonlijke onthulling krijgen we in zijn eerste vlog ook te horen: David is behoorlijk behaard. Zijn haren komen zichtbaar boven zijn overhemd uit. Hij vind het lastig als hij naar het zwembad gaat of in zee duikt.

De Youtuber krijgt zichzelf namelijk niet droog na het zwemmen door al die haren. Nooit geweten dat dit echt een probleem is voor langharigen.

Zijn huis deelt hij met zijn vriendin Reve die af en toe voorbij komt schuiven. Zij is zelf ook een gamemeisje (of gamechick) en heeft een eigen Youtube-kanaal GamingmetReve. Ze houdt van behaarde mannen.

Tevens leeft hij samen met meerdere harige katten. Verder woont de Youtube-ster in Kamerik. Niet bepaald bekend als mediastad, maar ja, een mens moet toch ergens wonen. Maar waarom uitgerekend in Kamerik? Vanwege het weer? Belastingklimaat? Update: inmiddels is David verhuisd, maar waarheen is onbekend. Het moet in ieder geval een plaats zijn waar huizen staan.

Onthulling David

David waarschuwt in zijn eerste vlog dat het niet altijd vrolijke boel bij hem is. Mooi, denk ik als kijker. Als iets irritant is dan is het wel iemand die nooit tegenslag heeft. De (inmiddels voormalige) Kameriker draagt ook wel eens een behoorlijke last op zijn schouders. Meerdere keren per dag gaat de gamer een half uurtje op bed liggen. Alleen. Klink goede shit voor een vlog, lijkt me zo.

Ook geeft hij in zijn eerste vlog aan wel eens depressief te zijn. Nou, zo ver hoeft hij natuurlijk ook weer niet te gaan om onze sympathie te verwerven. Een verzwikte knie was voldoende geweest.

Maar David wil ons alvast waarschuwen dat we niet iedere dag een vrolijke Youtuber zien. Hij staart ook gewoon 10 minuutjes uit het raam. En wat zie je dan? Kamerik! Dwingende advies. Niet te veel uit het raam staren. Nog een onthulling: hij is wel eens zenuwachtig bij het opnemen van zijn video’s.

Deze persoonlijke onthullingen geven een mooi inkijkje in de persoon David. Hoe meer hij van zichzelf bloot geeft, hoe beter wij als kijker hem begrijpen.

Voordat hij met deze reeks vlogs begon had hij op zijn gamekanaal al eerder persoonlijke video’s opgenomen. In deze vlog neemt David ons mee naar de woning van Milan Knol. Er is daar een perspresentatie georganiseerd door Youtube. Enzo doet ook mee en drinkt (zoals gewoonlijk) zeep voor de camera. Ja, dat doen mensen uit Drenthe. Dat is voor hen hetzelfde als cappuccino.

David is ziek

De nieuwe vlogs heeft hij op een apart Youtube kanaal gezet: DusDavid geheten. Daar worden nog steeds video’s geüpload, maar de laatste vlog is al meer dan 4 maanden oud. In de laatste video op dit kanaal geeft hij aan al lang ziek te zijn. Dat moet door zijn leefritme als Youtuber te maken hebben, meent hij.

Voordat hij met zijn video-carrière begon had hij een vaste baan bij vliegtuigbouwer Fokker. Daar was de videogamer veel minder ziek. Dus het moet met zijn huidige werk te maken hebben. De volgende schokkende onthulling: David stopt. Met roken dan. Ook lijkt hij nogal last te hebben van kritiek op social media. Zelfs op de titel van deze video komt kritiek omdat fans dachten dat hij bedoelde dat hij stopte met Youtube.

Tevens geeft hij aan klaar te zijn met sommige mede-Youtubers. Vroeger was het nog een community die elkaar hielp. Tegenwoordig zijn het eilandjes waar ze niet met elkaar willen samenwerken, omdat dit dan weer een hoop views en likes voor de concurrent betekent.

De Youtube wereld is egoïstischer geworden, geeft David aan. Maar zijn goede voornemen is om zich daar niet meer druk om te maken.

David is al een paar jaar succesvol actief op Youtube. Inmiddels heeft de internetondernemer meer dan 500.000 abonnees verworven op zijn gamekanaal. Op zijn Dusdavid kanaal zijn iets meer dan 100.000 abonnementen afgesloten.

Wat kan ik nog meer over hem vertellen? Had ik al verteld dat hij in Kamerik woont? Dat klopt niet. In 2015 is hij verhuisd, maar waarheen blijft in nevelen gehuld. DusDavidGames op Youtube

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …