Divimove – Behartigt Belangen Populaire Youtubers

Enzo Knol en andere bekende Nederlandse Youtubers zijn aangesloten bij Divimove. Foto: website Divimove.
Enzo Knol en andere bekende Nederlandse Youtubers zijn aangesloten bij Divimove. Foto: website Divimove.

In de video’s van Youtube ster Enzo Knol kom je af toe een man met een baard tegen die de vlogger voorstelt als Eugène.  Hij is van Divimove, een Duits mediabedrijf dat ruim 1500 Youtube sterren in Europa vertegenwoordigt. Enzo’s broer  Milan heeft Divimove attent gemaakt op Enzo toen hij nog onbekend was. Toch hebben ze hem meteen geboekt.
De broer van de bekende Milan, dachten ze, dat moet wel goed zitten en daar hebben ze geen seconde spijt van gehad.

Enzo is ook zeer tevreden met het bedrijf. Eugène is zelfs tijdens de Fanmeeting in de Amsterdam Hallen aanwezig. Een fan van Enzo herkent hem en wil met de vertegenwoordiger van Divimove op de foto. Gezien de enorme publiciteit die Enzo de laatste maanden ontvangt – juist ook door de meeting die zo uit de hand liep – lijkt me dat de marktwaarde van de in Hilversum woonachtige Youtube ster alleen maar kan stijgen. Maar wat wil Divimove nu precies bereiken?

Geld verdienen met Youtube

Het van oorsprong Duits bedrijf heeft als doel om de bekendheid van Youtube sterren te gelde te maken. Je kan nu al geld verdienen met Youtube, maar Divimove brengt de sterren van de videodienst in contact met bedrijven  en zorgt zo voor meer reclame-inkomsten.

Zo zijn ze ook samenwerking met Blue Circle aangegaan, het mediabedrijf dat tv-series als Boer Zoekt Vrouw en RTL’s Late Night produceert.  Enzo en zijn Youtube vrienden mogen gebruik maken van de faciliteiten van deze producent. Uitleg Blue Circle.

Dit moet hoogwaardige video’s opleveren en entertainment waarbij de overgang tussen de oude media (televisie en radio) en de nieuwe media (Youtube) vervaagt. De populariteit van Youtube onder de jeugd maakt dat tv-producenten op zoek zijn naar manieren waarbij ze Internetberoemdheden kunnen inzetten voor de tv en andersom.

Want de vraag is natuurlijk: zullen de jongeren van nu hun kijkgewoonte loslaten naarmate ze ouder worden en naar tv overschakelen of blijven ze filmpjes kijken op Youtube?
Ieder minuut dat je de videodienst gebruikt zorgt dat je wegblijft van de tv. Lijkt me slechts een kwestie van tijd voordat Enzo in wordt gezet voor een tv-programma. Het aantal abonnees stijgt alsmaar.

In november 2014 heeft hij de 450.000ste abonnee binnengehaald. En iedere maand stijgen navenant het aantal keren dat zijn video’s worden bekeken. In oktober 2014 was dat al bijna 18 miljoen keer en elke keer zullen deze cijfers weer moeten worden bijgesteld. Die kijkers willen de tv bedrijven maar wat graag zelf ook hebben.

Enzo naar tv?

Dus hoe lang zal Enzo nog doorgaan op Youtube? Zal hij de overgang maken naar tv of zal hij beide kunnen blijven doen? Wat betreft geld is tv nog altijd het meest aantrekkelijke. Ondanks de miljoenen views per maand kan de lieveling van duizenden jonge fans er nog steeds niet riant van leven. Of zal Divimove daar verandering  in brengen?

Abonneer snel maar dan je mist niets
mijn kanaal: Garik Khechatoorian
misschien vinden jullie interessant omdat ik een dove vlogger ben?

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
2
Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk. Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders …