David Harms Verdient 2600 euro Met YouTube – Dus Wat Verdient Enzo?

David Harms verwacht een storm van kritiek van mede-YouTubers nadat hij zijn YouTube-inkomsten online heeft gegooid. Het maakt deze aparte YouTuber niks uit. In zijn video legt hij precies uit hoe zijn inkomsten in elkaar zitten.

We krijgen tot in detail zowel zijn inkomsten uit zijn DusDavidGames-kanaal (DDG) te zien als zijn DusDavidCraft (DDC) voor de maand december. Met DDG verdient hij bruto 2800 dollar (YouTube is ten slotte een Amerikaans bedrijf) bij ruim 10 miljoen views en bij DDC is dat 1800 dollar bij ruim 1 miljoen views.

Opmerkelijk is dus dat hij zoveel meer per 1000 views verdient met zijn DDC-kanaal dan bij dat andere kanaal. Een verklaring geeft hij niet hierover.

Salaris YouTuber

Daarnaast heeft hij inkomsten van zijn server. Bij alles wat hij krijgt moet hij ook weer een groot deel afstaan aan de belastingdienst en aan zijn zakelijke vertegenwoordiger Divimove. Houdt hij over: 2600 netto per maand. Een prima salaris, maar ook niet meer dan dat.

Daaruit zou je kunnen afleiden wat Enzo verdient, maar David vertelt erbij dat het aantal adverteerders in Nederland beperkt is en dus ook wat je ermee kunt verdienen. Hij denkt dat Enzo 5 tot 6 keer meer verdient. Ik denk dat het wat lager ligt.

Wat verdient Enzo Knol?

David gaat ervanuit dat Enzo 10 keer meer views heeft dan de dertiger, maar dat is in werkelijkheid 3 keer zoveel. En 8000 euro netto waar ik vanuit ga komt overeen met mijn eerdere schatting dat de vlogger ruim 15.000 euro bruto per maand verdient. Na belasting hou je er nog een leuk bedrag aan over. Om bijvoorbeeld met je vriendin naar Mexico te vliegen.

Benieuwd of er nog meer YouTubers hun verdiensten online durven te zetten. Zie ook: David Harms – Er is een wonder gebeurd

David Harms kan beter stoppen met YouTube, zie zijn video van 06-01-2017 “DAVID en ENZO vs KWEBBELKOP! Het VERSCHIL! WTF!?”.

Op een onjuiste en kleuterige manier probeert hij een aantal YouTube kanalen te vergelijken door er statistieken van te maken.

Statistieken gaan totaal anders aan toe. David weet niet waar hij over praat en bakt er weinig van. Dit soort content kan linea recta de prullenbak in.
Uit de statistieken blijkt dat het hoogste rendement niet kwebbelkop is maar Enzo Knol. Immers Enzo presteert het om een hogere “kijkdichtheid” te genereren. David ga nu maar achter je oren krabben hoe het daadwerkelijk werkt en welke elementen meewegen in de CPM.

Zoals David het uitlegt klopt het wel aardig. Zijn merchandise speelt kennelijk geen rol? Vaag maar ook logisch, want dit is wel degelijk een “kleine” inkomstenbron voor hem, maar dan stoot hij zijn hoofd naar zijn jonge kijkertjes toe.
En nu Enzo Knol. Onderstaand zijn de cijfers over het gehele jaar 2016. Enzo Knol verdient na aftrek van de inhouding door Divimove en de afdracht belastingen minstens € 30.000 netto per maand. Enzo heeft sinds 16-09-2013 een eigen bedrijf Knol Power. Grof gezegd € 18.000 netto voor zijn YouTube views en € 12.000 netto voor zijn merchandise en zijn boek) afgezien van sponsordeals die hier nog eens bovenop komen. Hoe het jaar 2017 financieel voor Enzo Knol verloopt weten wij op 31-12-2017 !
Let op! een aantal merchandise artikelen zijn niet aan te slepen, vandaar dat Enzo ook met pretoogjes steeds in zijn vlogs verteld hoe blij hij is met de massale belangstelling. 🙂
De genoemde € 8.000 netto per maand klopt niets van.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

DusDavidGames
4
David Harms Zoekt Voor Laatste Keer Wanhopig Contact Met Enzo Knol

‘Laatste oproep aan Enzo & Dee…’ Zo luidt de bijna wanhopige titel van het filmpje waarin hij nog 1 keer publiekelijk aan de vlogger vraagt om contact met hem op te nemen. Eerder had hij zelfs 200 euro ervoor over om alleen al zijn naam onder de aandacht van de …

DusDavidGames
1
David Harms Adres Nu Al Overal Bekend

David Harms is nauwelijks verhuisd of het is nu al bekend wat zijn nieuwe adres is. Dat komt door zijn eigen verhuisvideo. David woont in Oude Pekela. De YouTuber van het gamekanaal DusDavidGames heeft amper een week nadat hij erheen is verhuisd een interview gegeven aan een vlogger van RTVNoord, …

DusDavidGames
1
Van David Harms Krijg Je Geen Handtekening Meer

David Harms gaat in zijn laatste video ‘Kijker gooit eieren op mijn huis’ los op kijkers en fans die bij hem aan de deur komen. Hij beweert dat er honderden zijn die bij hem aanbellen wat David ‘fucking irritant’ vindt. Ook zijn er volgens de 30-plusser vele 16-jarigen die als …