Concentrate Claimt Wel Erg Veel – Kaj Bij Linda de Mol?

Youtube
2

Foto gepubliceerd op zijn Instagram account. Kaj voor het gebouw van mediabedrijf Talpa. "ff op bezoek bij deze bazen".

Concentrate is eigendom van RTL Multi Channel Netwerk (MCN). Op die site worden onder andere Kaj, Zu5e, Dionne ( OnneDi), Tomas (Zomaer) en Monica Geuze gepromoot. Die zijn lid van deze Multi Channel Netwerk.

Dat betekent dat hun zakelijke belangen worden behartigd door dit RTL netwerk. Hun doel is om meer adverteerders te binden aan jouw geliefde YouTube-ster. De grootste MCN is Divimove die o.a. Enzo Knol als klant heeft.

Concentrate heeft ook een YouTube-kanaal en die heeft al meer dan 5 miljoen views in 3 maanden en 60.000 abonnees binnengeharkt.

RTL vindt dat erg veel, ik vind dat erg weinig.

Zu5e bij Linda de Mol?

Meerdere keren heb ik reclame op RTL tv gezien voor deze website van de YouTubers. Zelfs tijdens de commercial break van 1 van de best bekeken programma’s van de Nederlandse tv, Linda de Mol’s Ik Hou Van Holland met 2 miljoen kijkers, zag ik ineens Kaj van Ree (Zu5e) opduiken. Ook de andere YouTubers van RTL MCN schoven voorbij alsof ze reclame maakten voor een haarshampoo.

Ik begreep al niet waarom RTL zoveel moeite deed om een eenvoudige website onder de aandacht te brengen. De waarde van 1 zo’n spotje bij Linda’s show moet vele duizenden euro’s zijn.

5 miljoen views is niet veel

5 miljoen views met populaire YouTubers in 3 maanden is dan niet erg veel: iets minder dan 1,7 miljoen views per maand.

Wel benieuwd hoe dit nu verder gaat. Opmerkelijk genoeg gebruikt RTL MCN hun grootste ster voor dit kanaal weer niet: Mertabi (Marrokaan geeft rijles) hebben ze thuis gelaten. Zijn typetjes zijn geschikt om zo op tv uit te zenden, maar tot nog toe hebben ze hem geen show aangeboden.

Eerder was al uitgelekt dat RTL Boulevard gebruik wilde maken van Enzo Knol en andere YouTubers om hun dagelijkse programma populairder onder jongeren. Ook daar heb ik nog niets van gezien.

Zie ook: welk bedrijf zit achter Concentrate.nl?

Foto: Kaj voor het gebouw van Talpa, eigenaar John de Mol; Instagram.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

YouTube Money van Fijne Vrienden
Youtube
YouTube Money Van Fijne Vrienden Trending Topic

Hebben Veraz Fawaz en de Oostblocker een hit te pakken? ‘Maak YouTubeMoney net als die Knol Enzo’. Dat is de eerste zin van een liedje over, jawel, YouTube Money. Die zin hoor je ook vele malen terugkeren in de video. Fijne Vrienden heeft de clip onlangs in de Bijlmer opgenomen. …

GameplayWorldXL
Schoolagenda Van Gio en TiesGames

Gio aka GameplayWordXL en de rest van de squad (o.a TiesGames, Sjaak en @Unagize) komem met hun eigen schoolagenda. Die zal voor het komende schoolseizoen 2016/2017 bedoelt zijn. Verwacht hem dus al in de aankomende zomer in de winkel te zien. De YouTubers waren naar Hilversum afgereisd voor een fotoshoot. …

Youtube
6
Wat Verdient Een YouTuber

Wat een YouTuber verdient verschilt per videomaker. De YouTube-community is vaak weinig spraakzaam als het gaat om hoeveel ze precies beuren, maar af en toe doet een bekende YouTuber een uitspraak hierover. Het is echter verboden voor YouTubers om te vertellen wat ze precies verdienen. YouTube betaalt mensen die filmpjes …