Belgische Enzo Knol

Toevallig stuitte ik via Twitter op de vlogs van een Vlaamse jongen die zich Acid ( echte naam Nathan Vandergunst) op YouTube noemt. Hij werd door een twitteraar aangeduid als de nieuwe Enzo Knol. Nou, dat is nogal wat. Ik ging dus kijken en warempel. Acid heeft heel veel weg van Enzo.

Update: Nathan Vandergunst beschuldigt van cyberpesten! Belgische media maakt gehakt van Acid!

Acid/Nathan. Foto: Youtube
Acid/Nathan. Foto: Youtube

Of beter gezegd: hij heeft heel goed gekeken wat Enzo in zijn vlogs doet. Zelfs het ‘ fucking vet’ taalgebruik van Enzo Knol heeft navolging gekregen. Dat is heel slim van Acid. Daar maakt hij verder ook geen geheim van. In een video bedankt hij Enzo voor de inspiratie en is de populaire vlogger voor hem de nr. 1 Youtuber.

Inmiddels heeft Enzo via Twitter een foto van Acid geretweet waarin de Belgische vlogger in een Knolpower crewneck te zien is. Enzo voegt eraan toe: “..Bazig man! Je video’s zijn super droog. like it:). Nathan heeft ook meegedaan aan een prijzenactie van de vlogger en won! De Nederlandse YouTube-ster noemt hem in een speciale video als 1 van de 10 prijswinnaars. Bovendien wil Enzo 1 van die winnaars persoonlijk opzoeken. Op dit moment is het nog niet bekent wie dat zal zijn.

De speciale video waarin Enzo Nathan al eerste winnaar bekend maakt.

Acid de vlogger

Acid aka Nathan springt al vloggend op zijn fiets, praat in rap tempo in de camera en met dezelfde snelheid raast hij door de supermarkt. De jongen doet wat ondeugends met hamburgers in de magnetron gooien en sluit zelfs de vlog af in bed, zoals we Enzo zo vaak zien doen. Dat laatste doet hij midden in de nacht in de vlog ‘ Ik ben kok.’ Reden: hij was vergeten zijn video af te sluiten. Precies, dat is Enzo ook zo vaak overkomen.

De kenmerkende pet achterstevoren behoort tevens tot zijn repertoire, vragen om een blauw duimpje omhoog en het ‘random’ gebruiken van Engelse woorden maken het beeld compleet.

En als je nog zou twijfelen, tijdens het flitsbezoek aan de supermarkt merkt hij op dat mensen hem raar aankijken vanwege dat praten naar de camera. Daar heeft Enzo het ook over gehad. “Maar het boeit me eigenlijk niks,” zegt hij stoer verder vloggend in de supermarkt. Een uitstekende houding. Als vlogger moet je een beetje lef hebben.

En Acid neemt challenges op en gamevideo’s. Dat alles is in een vlotte, professionele stijl gefilmd en bewerkt.  Je zou hem wat dat betreft zo de Belgische Enzo kunnen noemen. Het enige is het leeftijdsverschil.

Ik weet niet precies hoe oud Acid aka Nathan is, maar Enzo heeft wel als voordeel dat hij baas is in eigen huis. Zijn moeder zal hem niet snel naar zijn kamer sturen en naar school gaan daar doet de Nederlandse vlogger al lang niet meer aan.

Nathan duikt onder

Aan het einde van vlog 17 zie je een mooi voorbeeld wat het probleem is voor een jonge vlogger als Nathan. Hij moet noodgedwongen de video onder zijn dekens afsluiten.

Zijn ouders hebben even daarvoor zijn keyboard, muis, microfoon, alles waar Nathan voor leeft, in beslag genomen. Nathan weet niet van ophouden, maar zijn ouders zitten hem op de hielen. Zachtjes pratend groet hij nog de kijkers, zichzelf belichtend met  zijn mobieltje.

Enzo daarentegen kan zijn huis onbestraft in een puinhoop veranderen en lol trappen, zeker nu hij op zichzelf woont samen met Davy.  Alleen zijn slaapkamer moet hij af en toe opruimen van zijn vriendin.

Maar alles wijst erop dat Acid een heel goede leerling is. De jonge Vlaming heeft zeker een duimpje omhoog verdiend. En veel meer ‘ subs’. So, let’s go. Youtube kanaal van Acid, Nathan op Twitter

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Enzo Knol
Enzo En Nathan Gouden Duo – Was Bijna Niet Doorgegaan

De wintervlogs van Enzo Knol trekken zoal veel de aandacht maar dit keer nog meer vanwege een speciale gast: YouTuber Nathan Vandergunst, ook wel bekend als Acid. De Belgische YouTube ster is al jaren een groot bewonderaar van Enzo en mocht eerder de blonde vlogger de weg wijzen in Brugge. …

nathan vandergunst
10
YouTuber Acid Verdient Geen Geld Meer Met YouTube

Nathan Vandergunst (Acid) zou je wel de anti-Enzo Knol kunnen noemen. Hij heeft ook vaak spottende verwijzingen naar de Nederlandse vlogger. De Belgische YouTuber uit Blankenberge weigert commerciële ‘kindervriendelijke shit’ te maken om geld te verdienen. Daar lijkt hij wel trots op te zijn. Resultaat: nu verdient hij helemaal niets …

nathan vandergunst
Nathan Vandergunst Aangepakt Door Belgische Media: Steel Credit Card Van Je Ouders

Nathan Vandergunst, bekend als YouTuber Acid, heeft de Belgische media achter zich aan. In een recente video had hij kijkers opgeroepen om zijn merchandise te kopen en ‘je kan betalen met de gestolen credit card van je ouders’. Credit card Die laatste aanmoediging heeft de woede opgewekt van onderzoekster Valerie …