Bardo Ellens Radeloos – Stopt Met YouTube?

Bardo
1

1 van de ‘oudste’ YouTubers van Nederland denkt er sterk aan om te stoppen met YouTube! Want het gaat slecht met zijn kanaal. Had hij in 2013 nog 200.000 views op zijn videos, tegenwoordig mag hij blij zijn met 25.000 views.

Financieel kan hij het niet meer dragen en moet nu kijken wat hij nog wil gaan doen.

Stopt Bardo?

In zijn video ‘Hard & Eerlijk’ bekend Bardo dat hij overweegt te stoppen met zijn kanaal om social media marketeer te worden. Daar heeft de ietwat excentrieke YouTuber ook een opleiding voor gevolgd. Vorig jaar gaf hij al aan dat hij het financieel nog een jaar kon vol houden maar dan echt een keuze moest maken.

Zakelijk gezien heeft hij zijn kanaal niet slim aangepakt. Zo geeft hij zelf toe dat een parodie maken op een telefoonbedrijf schadelijk is voor zijn inkomsten. Telecombedrijven als KPN en Vodafone zullen dus niet meer bij je willen adverteren.

Minecraft

Ook heeft hij successeries als Minecraft zelf de nek omgedraaid en is hij op het hoogtepunt ermee gestopt. Creatief misschien verstandig, maar zakelijk natuurlijk niet.

En Bardo geeft aan niet het werktempo van Enzo Knol na te kunnen doen. 2 video’s per dag en dat al bijna 4 jaar lang, daar zou hij knettergek van worden. Een droeve Bardo heeft nog geen beslissing genomen. Hij wil dolgraag ook volgend jaar weer aanwezig zijn bij VEED en het YouTube-leven trouw blijven. Maar gebrek aan geld dwingt hem om harde keuzes te maken.

Gio

Heel jammer zou het zijn als Bardo Ellens die sinds 2006 (!) al actief is op zijn geliefde videoplatform YouTube ermee moet stoppen. De laatste jaren is hij links en rechts ingehaald door nieuwe content creators als Gio, Ties, Onnedi en Armoo die uitstekend de jeugd aanvoelen.

Het YouTube-leven kent geen uitknop. Exit Bardo?!

Heel spijtig, maar YouTube geeft geen baangarantie. De concurrentie is moordend en vandaag ben je hot morgen not Hij is toch behoorlijk lang hot geweest. Wat ik niet denk dat gaat helpen is bedelen om shares & likes & loyaliteit, maar gewoon de series die mensen missen weer uitbrengen.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bardo
Bardo Tijdelijk Weg Van Twitter Door Omstandigheden

Bardo heeft op Twitter gemeld dat hij even een pauze neemt op social media vanwege privé omstandigheden. Hij gaat niet verder in op wat die omstandigheden precies zijn, maar wil Bardo een seconde zijn mond houden dan kan je ervan uitgaan dat het ernstig moet zijn. Wel gaat hij nog gewoon door met …

Bardo
3
Bardo Ellens Eindelijk Erkenning Dankzij Enzo Knol

Bardo Ellens is wellicht de ‘oudste’ YouTuber in Nederland. In oktober 2016 is het 10 jaar geleden dat Banjomovies tot leven kwam. Toch, en dat frustreerde Bardo mateloos, wilde Wikipedia jarenlang geen pagina voor hem aanmaken. In zijn video ‘Kleine grote overwinning’ vertelt de Pokemonjager dat de meest onbenulligste voetballer of tv-presentator wel …

Bardo
1
Pokémon GO Succes: Bardo Houd 10 Minuten Zijn Mond! En KingAlert Maakt Blunder

Nog nooit eerder is het Bardo gelukt om meer dan 1 milliseconde zijn mond te houden. Dit keer is het anders. Door het totaal onverwachte Pokémon GO succes van zijn tweede YouTube-kanaal BanjoTeam ProjectBardo heeft hij in 9 dagen tijd de magische grens van 100.000 abonnees gehaald. En dit wordt dan …