Geen YouTubers Meer Bij RTL Late Night Na Vertrek Humberto Tan?

Alle YouTubers
1

RTL Late Night had geregeld YouTubers aan tafel, maar de vraag is of ze in de toekomst nog wel welkom zijn. Het meest besproken voorbeeld is wel Enzo Knol in gevecht met de 3 mannen van StukTV nadat Enzo een video van hen offline had laten halen.

Enzo vs StukTV

Hoewel de vrede niet tijdens de uitzending werd getekend konden ze erna wel weer samen door 1 deur. En StukTV verscheen blijmoedig in de vlog van Enzo en ze gaven elkaar complimentjes. Zowel de vlogger als StukTV zijn daarna nog meerdere malen uitgenodigd door de talkshow, vooral Giel de Winter omdat die ook werkt voor RTL.

Dylan Haegens

Maar Dylan Haegens, Kwebbelkop (tot tranen toe geroerd door de dood van zijn vader) en Kalvijn kwamen langs voor een babbeltje met Humberto Tan. En waarschijnlijk de allereerste YouTuber die werd uitgenodigd aldaar was Mertabi. Zijn ‘Marokkaan geeft rijles’ video’s kregen een miljoen views per keer.

Inmiddels is Mertabi wat op de achtergrond geraakt, maar het was wel leuk dat eindelijk een talkshow aandacht besteedt aan YouTube Nederland.

Exit YouTubers door Twan Huys?

Met de komst van Twan Huys lijkt dat we dit nu wel kunnen vergeten. Alleen RTL Boulevard wil nog wel eens aandacht besteden aan YouTube, vooral natuurlijk als er relatieproblemen zijn zoals bij Enzo en Dee vorig jaar.

Onlangs besteedde Boulevard nog wel aandacht aan de VEED Awards. Luuk Ikink geldt daar als YouTube-expert, maar toen hij de vier genomineerde vloggers moest opnoemen wist hij de helft niet bij naam. Van de familie Bellinga’s en Acid had hij blijkbaar nog nooit gehoord.

Dat het met zijn expertise van YouTube wel meevalt blijkt ook als Luuk bij Late Night mag aanschuiven en met rare YouTube-filmpjes aan komt zetten die eigenlijk alleen hij begrijpt. Tot nu toe is het me niet opgevallen dat hij meer dan oppervlakkige kennis heeft van YouTube Nederland. Foto: YouTube/RTL.

Artikel staat haaks op wat Paul Goudsmit een aantal keer heeft uitgedragen. TV en Social Media zouden meer naar elkaar toe moeten groeien. Afgezien wie, verwacht ik wel dat een aantal YouYubers zullen blijven aanschuiven.
De vraag is of Twan Huys het tij bij RTL gaat keren. Huys kiest duidelijk voor het geld. Past zijn monotone houding en praten bij RTL Late Night?

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Alle YouTubers
Enzo Knol Wederom Misbruikt – De Telegraaf: YouTubers Maken Kinderen Bankroet!

In een filmpje van De Telegraaf worden YouTubers bijna als oplichters neergezet. Bovendien wordt voor de zoveelste maal een afbeelding van Enzo Knol in de thumbnail gebruikt en dat terwijl de YouTuber zelf niet eens wordt genoemd in het filmpje! Wel wordt onder andere Dylan Haegens opgevoerd en natuurlijk als …

Alle YouTubers
Boek YouTube 100 Afgekraakt Nog Voordat Het Is Verschenen – KingAlert: Vriendjespolitiek!

Voor de tweede keer komt uitgever FC Klap met het boek waarin de top 100 YouTubers staan. Op hun Instagram is alvast te zien waarin de meeste van hen terecht zijn gekomen en dit leidt op Twitter tot scherpe reacties van de videomakers zelf. BOEF op plek 25? Er staan YouTubers …

Alle YouTubers
2
Rapper Sjors Stuurt Dreigmails Naar YouTubers – Verwijder Video Of Anders…?!

Rapper Sjors heeft YousToub een dreigmail geschreven. Daarin eist hij in een knullig geschreven mail dat een video moet worden verwijderd. Welke video staat er niet bij. YousToub heeft meerdere filmpjes gemaakt over dit rappende onderwerp. Mocht hij dat niet doen dan zal hij ‘aansprakelijk worden gesteld door gerechtshof voor …